Resultat Höstrace 2014

Den vackra höstdag som sista söndagen i september utgjorde samlades ett gäng seglare och funktionärer för att tävla, umgås och ha trevligt. Åtta Trissjollar och tre Laser radade upp sig när deras respektive start närmade sig. Publiken, den lilla som fanns på plats, hade bra koll på hela banan. Start och mållinje mitt på sjön och slörmärket inte långt utanför klubbhuset. Vinden var västlig mellan 4-8 m/s och med stora möjligheter både att tjäna och förlora placeringar i vindvriden.

I trissklassen hade undertecknad i hop med Patrik turen att vinna. Jag säger turen för både Josefin och Joachim Stadig och Martin Due ihop med Erik Juntorp var bara hårfint efter i resultatlistan. Något säger mig förresten att juniorerna Martin och Erik blir svåra att tas med framöver. De seglar respektlöst och taktiskt drivet. Med lite mer spinnackerträning och rutin i allmänhet så ser vi dem snart långt fram i fältet på kommande SM-tävlingar.

Laserseglarna såg ut att ha en kul dag på sjön. Fräsiga undanvindar och krävande kryssar gjorde tävlingen utslagsgivande. Sören Axhorn behärskade elementen bäst och radade upp tre spikar följt av en borträknad trea.

Konceptet med fyra korta seglingar med lunchpaus mitt i känns lyckat. Att vi har korta in- och utseglingar på insjösegling är en fördel i sammanhanget. Hoppas att ännu fler hittar hit nästa gång.

/Anders Olofsson

Resultat Laser:
Namn Klubb Platssiffra
1. Sören Axhorn KKKK 3
2. Lars-Anders Johansson MKSK 6
3. Gert Fredriksson UKSS 6

Trissjolle:
1. Olofsson/ Ekberg MKSK 5
2. Due/ Juntorp UKSS 5
3. Stadig/ Stadig BÅSS 6
4. Juntorp/ Ragnarsson UKSS 10
5. Andersson/ Holmström ViASS/MKSK 14
6. Leander/ Leander MKSK 15
7. Pettersson/ Andersson MKSK 20
8. Sjöblom/ Sjöblom MKSK 22

This entry was posted in Höstrace. Bookmark the permalink.