Mos Café

Vad: Mos Café. Hembakat fika, glass, kaffe, nygräddade våfflor, m.m.
Var:
Mos strand, Örby
När: Öppet 10-18 alla dagar med badväder
Hur: Ungdomar i klubben sköter cafét som hålls öppet i år.

Lokal pärla
Ni har väl inte missat att Mos Café hålls öppet i år? Det är vi i klubben som har hand om cafét och området runt omkring så som toaletter och strand. Vi i klubben är mycket glada över att vi fick tillåtelse av kommunen att göra detta och framförallt över att cafét får hållas öppet. Vi ungdomar som jobbar i cafét hoppas kunna bidra till en trivsam stämning vid strandområdet och i cafét. Vi jobbar för fullt för att allt ska vara fräscht och snyggt på toaletterna, stranden och i själva cafébyggnaden, och framför allt att Mos strand och Mos Café ska kunna förbli en lokal pärla. Hoppas bara att kommunen vill samma sak… Vi gör vårt bästa för att bevisa att stället är värt att bevaras! Många människor kommer fram till oss i cafét och berättar för oss om hur tacksamma de är för att klubben gör detta. Det värmer att höra! Att vi även lyckats värva två nya medlemmar och haft flera som visat intresse på medlemskap inne i cafét under den relativt korta tid vi ännu haft öppet, ja, det känns rätt bra det också.

Jobbet i cafét
Jag tänkte berätta lite kort om mina upplevelser av Mos Café. Jag är snart inne på min fjärde dag av mina två veckor på cafét. Jag kan förstås bara tala för mig själv, men jag trivs toppenbra, framförallt när vi ungdomar som jobbar har sådan stor frihet. Vi försöker hela tiden komma med nya idéer, snygga till i lokalen, göra det trivsamt med ljus och blommor, och så vidare. Vår förhoppning är att människor ska kunna se att det här inte längre enbart är en kiosk med lite glass och kaffe, utan ett café med god service, hembakta pajer och fikabröd, nygräddade våfflor som kan avnjutas i vår enkla men hemtrevliga lokal eller ute i solen.

Kom och hälsa på oss!
Väl mött,
Moa Olofsson, en av MKSK’s ungdomar i cafét

This entry was posted in Mos café. Bookmark the permalink.